Startsida / Inlägg

Här är trailern för årets La la land?

av Stefan Hedmark
greatestshowman

Mina damer och herrar, får jag be om största… möjliga… tysstnad? En ny trailer har anlänt för julens största spektakel, cirkusfilmen ”The greatest showman”:

Javisst är det en originalmusikal med ett knippe låtar av Benj Pasek och Justin Paul, som skrev flera av låtarna till succémusikalen ”La la land” (och även vann en Oscar för en av dem). Nu gräver de ner sig i sågspån i den verklighetsbaserade berättelsen om cirkuslegendaren P T Barnum (Hugh Jackman) som utmanar stela konventioner i viktorianska England, tillsammans med skäggiga damer… och den svenska sångerskan Jenny Lind (Rebecca Ferguson).

Skärmavbild 2017-11-15 kl. 02.36.52

När man ser trailern och dess färgexplosioner är det lätt att tänka på Baz Luhrmanns filmer och kanske är regissören inspirerad av honom. Han heter Michael Gracey, är van vid att göra reklamfilmer och är liksom Luhrmann australier.

Det är nog bara att vänja sig vid trötta kommentarer om hur jobbiga musikaler är. Vi lär få höra dem långt innan ”The greatest showman” har premiär. Men jag ser fram emot det här och hoppas på att filmskaparna har brytt sig om inte bara ögongodis utan även innehåll. Filmen har legat och jäst i många år innan den fått sin slutliga form, så tid har de haft på sig.

Rebecca Ferguson som Jenny Lind.
Rebecca Ferguson som Jenny Lind.
jennylind
Jenny Lind 1850.

I rollistan ser vi även Zac Efron, Michelle Williams och Zendaya.

Särskilt kul är det att Jenny Lind (1820-1887) har fått en så framstående roll i filmen, och att den svenska legenden ska göras av en svensk skådespelare. Från början var tanken att Anne Hathaway skulle få rollen, vilket rapporterades i medier redan 2009.

”The greatest showman” har svensk biopremiär på juldagen.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB