Startsida / Inlägg

Någon betalade just över fyra miljoner kr för den här filmaffischen

av Stefan Hedmark
dracula

Man har väl någon gång betalat en hundralapp eller två för en filmaffisch som man verkligen velat ha. Men det bleknar fullständigt i skuggan av nyheten om att en affisch nyligen såldes på auktion för nära 4,5 miljoner kronor i Dallas, Texas. Det skriver Hollywood News. Vem som öppnade plånboken är okänt.

Det är en originalaffisch för skräckklassikern ”Mysteriet Dracula” från 1931, med Bela Lugosi i huvudrollen som greve Dracula. Hans ansikte pryder affischen, och visst är den snygg. Är den 4,5 miljoner kronor-snygg? Well…

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB