Startsida / Inlägg

Välgjord familjefilm om 10-årig detektiv

av Jens Peterson
14agatha

Agatha-Christine blir retad för hur hon klär sig. Men grannpojken är snäll.

Rate

Agatha – granndetektiven

Regi Karla von Bengtson, med röster av Ida Hedlund Stenmarck, Anton Bennetter, Vanna Rosenberg, Leif André, Olle Sarri.
ANIMERAT
10-åriga Agatha-Christine flyttar till en ny stad med mamma och två syskon. Lillebror behöver passning och storasyster tycker Agatha är töntig som leker detektiv. Men hon får snabbt ett uppdrag hos lokale handlaren som haft inbrott.
Agatha misstänker en grannpojke. Han är skateboardåkare som verkar dölja något. Agatha är tekniskt duktig och uppfinner fina hjälpmedel i sina spaningar. Det finns också en talande ödla som fungerar som dåligt samvete för Agatha. Att hon vill ha en hund, fast mamma säger nej, har också betydelse.
Ibland drömmer hon i svartvita actionscener där hon fångar pojktjuvar i olika situationer.
Agatha spanar och hittar ledtrådar. Hon drar inte rätt slutsatser direkt och det blir en del missförstånd och spänning. En välgjord dansk familjefilm med bra svenska röster som ger liv åt vardagsdramat.

Alicia Vikander Batman Ben Affleck Dwayne "The Rock" Johnson Fast & furious James Bond James Wan Johnny Depp Mark Wahlberg Matt Damon Michael Fassbender Quentin Tarantino Rebecca Ferguson Ridley Scott Ryan Gosling Samuel L Jackson Star wars Steven Spielberg Tom Cruise Tom Hanks
 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB